REPARATII CALCULATOARE - REPARATII LAPTOP - REPARATII CALCULATOARE LA DOMICILIU IN CALARASI

FORMATARE ȘI PARTIȚIONARE HDD

Este necesar să formatăm hardiscul dacă avem un hardisc nou, dacă dorim să reinstalăm sistemul de operare sau dacă avem pe hardisc o infecție cu un virus informatic și dorim să fim siguri că am eradicat infecția.

Partiționarea hardiscului ne permite să profităm la maximum de capacitea de stocare a hardiscurilor și în același timp ne permite să ne stocăm datele importante în siguranță. Partiționarea înseamnă "imparțirea" hardiscului în mai multe segmente (partiții) în așa fel încît sistemul de operare are impresia că fiecare partiție este un hardisc separat. Bineînțeles că partiționarea nu are loc la nivel fizic, hardiscul își păstrează integritatea. 
Partiționarea hardiscului are multe avantaje printre care și pe acela ca ne permite să avem pe acelasi hardisc mai multe sisteme de operare (care nu ar putea conviețui pe un hardisc nepartiționat). Pe de altă parte dacă ne facem o partiție specială pentru stocarea datelor importante, aceasta nu este afectată dacă apar probleme grave în funcționarea sistemului de operare care ne obligă să îl reinstalăm (de cele mai multe ori cu ștergerea definitivă a tuturor datelor care se gasesc pe aceeași partiție cu SO). 

 

Reparatii Calculatoare Calarasi, Reparatii Laptop Calarasi , Service Calculatoare , Service Laptop , Depanare Calculator , Devirusare , Intretinere Calculatoare , Recuperare Date , Reparatii Calculatoare la Domiciliu in Calarasi