REPARATII CALCULATOARE - REPARATII LAPTOP - REPARATII CALCULATOARE LA DOMICILIU IN CALARASI

CALCULATORUL SE BLOCHEAZĂ:

*se blochează la încărcarea sistemului de operare;
Defectul provine de la defectarea sistemului de operare (unul sau mai multe fișiere nu sunt găsite în procesul de încărcare). Se recomanda o incercare de a repara sistemul de operare sau o instalare din nou a acestuia.
Există cazuri în care blocarea poate să provină și de la defectarea,mutarea unei plăci pe un alt slot, scoaterea accidentală a unei componente din unitatea centrala sau datorita defectarii HDD-ului.

 

*se blochează în timpul rulării unei aplicații;
În acest caz defectul provine în foarte multe cazuri de la instalarea defectoasă a aplicației respective sau “uzarea ei în timp”. Defectele pot fi cauzate și de incompatibilitatea dintre partea de soft și cea de hard.

* se blochează la instalarea sistemului de operare;
Defectul provine de la conflictul unor componente din UC.
În timpul instalării oricarui Sistem de Operare există o etapa de detectare a componentelor hard (Plug and Play). Dacă în decursul acestei etape instalarea întâmpină un conflict acesta se blochează. De asemenea dacă o componenta din UC este defectă procesul de instalare se oprește când dă de această problemă. De multe ori însă acesta trece peste această componentă defectă neluând-o în seamă.

*se blochează la navigarea pe internet;
De obicei apariția unui virus blochează sistemul la ieșirea acestuia pe internet. Acest lucru este posibil prin faptul ca virusul încercă să se conecteze la o mulțime de adrese în scurt timp blocând rețeaua și implicit solicitând la maxim procesorul

* se blocheaza la pornire;
Caz destul de frecvent întâlnit atunci când se defectează HDD-ul. De obicei sistemul nu trece nici de faza de bootare a biosului. Mai există cazuri în care datorită setării greșite a Biosului (în secvența de bootare nu este inclusă și pornirea de pe HDD), sistemul se blochează.

* se blochează la oprire;
Cazul cel mai des întâlnit este atunci când sistemul de operare nu poate închide o aplicatie defectă sau instalată greșit. Mai există cazuri în care unele aplicații modifică în așa fel regiștrii încât nu dă voie SO să se oprească, singura soluție în acest caz fiind oprirea manuală de la butonul de Power. Soluția este scanarea întregului SO cu un antivirus actualizat la zi sau dezinstalarea  aplicației în cauză.

 

Reparatii Calculatoare Calarasi, Reparatii Laptop Calarasi , Service Calculatoare , Service Laptop , Depanare Calculator , Devirusare , Intretinere Calculatoare , Recuperare Date , Reparatii Calculatoare la Domiciliu in Calarasi